dimarts, 21 de maig del 2013

Manresa: Mauthausen, crònica gràfica


Dins de la 3a temporada de l'Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa presentem aquesta exposició de fotografies dels camps de concentració nazis de Mauthausen i Gusen (Àustria). L'exposicó és una producció del Museu d'Història de Catalunya a partir del fons fotogràfic que l'Associació Amical de Mauthausen i associacions d'altres camps de conacentració nazis d'Espanya va dispositar a l'esmentat MHC.

Espai Memòries, que durant aquest any durà a terme diverses accions per acostar-nos i comprendre el fet de l'exili durant el segle XX, inclou aqueta exposició com a programació complementària a la que es fa per commemorar el centenari del naixement de l'escriptor Joaquim Amat-Piniella,  que va estar internat, precisament, en el camp de concentració i extermini de Mauthausen i va aconseguir sobreviure. L'exposició, Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci, es pot veure en el Centre Cultural el Casino, de Manresa.

En la seva obra K L Reich descriu les circumstàncies humanes i l'horror de la vida en aquests camps d'extermini. Les imatges que es presenten corresponen a indrets que són escenaris d'alguns passatges del seu text autobiogràfic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada