divendres, 17 de juny del 2011

Ciència i fe. Història i religió. Una exposició pedagògica



El col·lectiu Cristians per Terrassa, ben conegut pels concursos bíblics que organitza cada any, ha presentat l’exposició Ciència i fe. Història i religió a la Sala Muncunill de l’Ajuntament de la ciutat. Hi ha col·laborat l’Scriptorium Biblicum et Orientale de Montserrat, el Museu Bíblic de Tarragona, la Parròquia de Vacarisses i altres persones privades. L’estructura museística ha anat a càrrec de l’especialista Mercedes Quintero. Ha estat oberta durant el mes d’abril i maig fins el dia 29.



El sentit d’aquesta exposició, eminentment pedagògica, consisteix en oferir un itinerari històric i religiós de des de la creació de l’univers fins a la vinguda de Crist. Els testimonis d’aquest llarg camí són: els coneixements recents de l’astronomia i del cosmos, els fòssils d’època prehistòrica que ha conservat el planeta Terra, la pedra tallada a l’època del paleolític i del neolític. Després segueix la presentació de les grans cultures d’Egipte i de la Mesopotàmia, de Grècia, de Roma i finalment de Palestina, la terra promesa, amb el Temple de Jerusalem. El recorregut finalitza amb la presentació d’algunes edicions de la Bíblia i segueix la projecció d’un DVD sobre el contingut d’aquest llibre universal. L’exposició s’adreça principalment en nois i noies d’edat escolar.

Un altre punt atractiu; de l’exposició és el concurs bíblic que té lloc al final del recorregut. Es tracta d’una activitat adreçada als participants de cada Institut. Consisteix en un qüestionari sobre els fets de la història i els relats bíblics. Si la resposta és justa, pots tenir dret a una excursió a Montserrat, una visita guiada al Museu Bíblic del Monestir o altres premis previstos. Els temes del qüestionari tracten naturalment de personatges, de llocs i de fets històrics en relació ala Bíblia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada